به گزارش مشرق، سيدجلال يحييزاده در یادداشتی که در روزنامه تهران امروز منتشر شد نوشت: پديده دلالي در حال حاضر بزرگترين مشكل فوتبال ايران است و با نظارت بر اتفاقات پشت پرده مطمئنا ميتوان معضل ورود دلالان به فوتبال را ريشهكن كرد.
براي مبارزه با دلالي، دستگاهها و نهادهاي نظارتي درون فدراسيون فوتبال بايد فعال باشند. طبق قوانين فيفا و با توجه به ممنوع بودن دخالت نهادهاي دولتي در فوتبال، ممكن است دخالت مستقيم وزير ورزش در اين رابطه مشكلاتي را به وجود آورد.
بر اين اساس وزارت ورزش بايد از طريق همكاري و نه دخالت به تكليف و وظيفهاش عمل كند. رويكرد وزارت ورزش در مبارزه با دلالي بايد رويكردي مبتني بر ايجاد تعامل مطلوب بين وزارت و فدراسيون باشد و از رويكردهاي پيشين همچون تزريق پول و دخالت در كار فدراسيون فوتبال در عزل و نصبهاي مديران دوري شود. چرا كه نتيجه اين كار تنها نمايشي شدن انتخابات فدراسيون فوتبال طبق سنوات گذشته است.
در حال حاضر به دليل وجود نداشتن اخلاق حرفهاي و اسلامي در فوتبال، راه براي همه نوع زدوبند باز است كه اين موضوع باعث دلالي و مسائل پيرامون آن ميشود. در صورت عدم برخورد قاطع و نداشتن راهكار براي رفع آلودگيهاي فوتبال، به زودي شاهد دلالي در همه رشتههاي ورزشي خواهيم بود. كما اينكه به يكي، دو رشته ديگر هم پديده دلالي و آلودگيها رسوخ و سرايت كرده است و اكنون ميبينيم كه در واليبال هم پولهاي عجيب و غريبي رد و بدل ميشود. همانطور كه در مواردي فدراسيون با همكاري نهادهاي امنيتي و اطلاعاتي با مشكلات در فوتبال مبارزه كرد، ميتوان در حال حاضر نيز از چنين رويكردي بهره گرفت.
مطمئنا مبارزه با دلالي با اطلاعات محدود در فدراسيون فوتبال شدني نيست و در اين رابطه احتياج به اطلاعات و همكاري نهادهاي نظارتي، امنيتي و اطلاعاتي است كه اين امر منوط به همكاري با نهادهاي ذيربط است. با انضباط مديريتي، وجدان كاري و حفظ همكاري و همگرايي دستگاههاي مختلف نظارتي و اطلاعاتي ميتوان با كمك دولت با پديده شوم دلالي برخورد قاطع كرد و به روزهاي خوب گذشته بازگشت.
كميته تربيت بدني، اطلاعاتي از دلالي و ديگر مشكلات فوتبال به فدراسيون و سازمان تربيت بدني ارائه كرده است. در حال حاضر اين كميته، كميسيون فرهنگي، فراكسيون ورزش و حتي كميسيون اصل نود آمادگي دارد مواردي از اين دست را دلسوزانه به فدراسيون فوتبال منعكس كند تا فدراسيون، كميته انضباطي و ساير نهادهاي مربوطه، با استفاده از اين اطلاعات به پاكسازي بپردازد. در عين حال اگر مسئولان فكر ميكنند خلأ قانوني براي مبارزه با دلالي وجود دارد، پيشنهاداتشان را در اين رابطه ارائه دهند و مطمئن باشند تا پايان عمر مجلس هشتم اين پيشنهادات تصويب و به قانون تبديل ميشوند.
چنانچه ما پيش از اين هم تحقيقات گستردهاي را در خصوص فعاليت سازمان تربيت بدني انجام داديم و انتظار ميرود مسئولان پس از قرائت اين گزارش تدابير لازم را اتخاذ كنند. ما حتي در همين گزارش هشدارهاي لازم را براي مبارزه با پديده شوم دلالي ارائه كرده بوديم اما متاسفانه توجهي به آن نشد.